Hoppa till sidans innehåll

Övrig utrustning - kläder & hjälm


Hjälm

Det är obligatoriskt med hjälm, aktivitetshjälm eller hockeyhjälm, (cykelhjälmar som inte täcker nacken ska inte användas på isen), hjälmen måste också sitta stadigt.
Se till att storleken är justerad och att den sitter så att den skyddar både panna och nacke.
Sätt gärna en lapp med barnets förnamn fram på hjälmen för att underlätta för våra tränare.

 

Kläder

På träningen bör man ha kläder som är smidiga och ger full rörlighet, till exempel fodrade fritidsbyxor, träningsoverall, underställ, polotröja, fleece och vantar. Se till att kläderna är rena - det får inte finnas grus och smuts på den eftersom det kan hamna på isen och göra att barnen ramlar och slår sig om de åker på gruset. Dessutom blir skridskorna förstörda.

 

Klubbjacka

På https://skateparadice.se/foreningar/kalmar-kk/ kan du köpa klubbjacka med Kalmar konståkningsklubbs logga på ryggen. Jackan kostar 645 kr och för 50 kr extra kan du få ditt namn broderat på framsidan. 

 

Hyrskridskor

Bra skridskor gör det lättare att komma i gång med sin konståkning. Skridskorna man köper i vanliga sportaffärer är oftast instabila och har en sämre skena vilket gör det svårare att åka helt enkelt. Klubben har bra skridskor för uthyrning. Vill ni köpa nya/begagnade skridskor så kan vi hjälpa till. Köp inte skidskor på egen hand rådfråga alltid innan.  Är ni fundersamma kring skridskor, hör gärna av er till  This is a mailto link

Slipning av skridskor

Vi slipar endast ”riktiga” konståkningsskridskor som är köpta/hyrda hos oss eller köpta från specialbutik. Skridskor från sportaffärer som tex stadium och intersport slipas i sportaffären. Kontakta This is a mailto link 

Skridskovård

Något som är ett måste för att skydda sina skridskor är skridskoskydd! Ett tips är att lära barnen att man aldrig går av isen utan hårda skridskoskydd. När träningen är färdig torkar man av sina skenor med en mjuk trasa och sätter på ett par mjuka skenöverdrag. De hårda skridskoskydden har man aldrig på för jämnan, då rostar skenan och skridskon förstörs. Är man i behov av skridskoskydd och dylikt finns sådant till försäljning i förrådet vid träningshallen.

Uppdaterad: 24 SEP 2018 13:48 Skribent: DL

Jamlik_ishall_logo

Ett projekt finansierat med stöd från Allmänna Arvsfonden. Läs mer.

 

 sponsorhuset

Stöd Kalmar KK - Gå genom Sponsorhuset när du handlar på nätet. Läs mer.

att vara konståkningsförälder

SKFs Uppförandekod

 

 

 

Postadress:
Kalmar KK - Konståkning
Eva Sander, Krafslösavägen 12A
39590 Kalmar

Besöksadress:
Ishall, Smålandsgatan 23
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0707544989
E-post: info@kalmarkonstakni...

Se all info