Hoppa till sidans innehåll

Konståkningsskola - barn ca 4-11 år


Konståkningsskola - barn ca 4 - 11 år
För att börja i konståkningsskola behövs grunderna i skridskoåkning. Du ska ha uppnått minst Leo märke 3 (i mån av plast, märke 2) för att börja på konståkningsskola och minst märke 6 för konståkningsgrupp. Leo Märket är grundläggande skridskosövningar efter svårighetsgrad i stigande ordning (1 är den lättaste och 8 den svåraste). Läs mer om Leo De flesta börja i skridskoskolan för att få grunderna.

Har du åkt mycket skridsko på egen hand kontakta Annie Johansson, This is a mailto link för att avgöra vilken grupp som passar bäst för dig.

Grupper:

Konståkning för nybörjare åker i gruppen Konståkningsskola, miniorer som åker 1-3 träningstillfällen i veckan. Konståkningsskola är indelad i 4 grupper Röd, Blå, Grön och Gul. Röd, Blå, Grön grupp åker samtidigt och delas upp gruppvis på isen. Indelningen är efter ålder och nivå. Gul grupp åker en annan tid, de är lite äldre i denna grupp. Annie Johansson är ansvarig tränare för gruppen. Hon finns alltid på isen när gruppen tränar. Utöver henne finns också några av våra ungdomstränare på passen, alla med tränarutbildning. Vi fortsätter att ta Leomärket i denna grupp.

Sammanfattande information till nya åkare

Nya i klubben registrerar sig här i vårt medlemsregister.

Anmälan:
Intag i gruppen görs i början av höst och vårtermin, ej under terminens gång. Om du är intresserad att börja kontakta, This is a mailto link. Antal platser är begränsade. Är du osäker på vilken nivå ditt barn är på, så fråga din tränare när säsongen börjar. 

Träningstider:

Ordinariesäsong ca v. 34-51 v.2-16. Välj 1-3 ggr/vecka.

Grön, Blå, Röd grupp

Tisdag kl. 16.45-17.45

Fredag kl. 16.00-17.00

Söndag kl. 13.55-14.55 

Gul grupp

Tisdag kl. 15.45-16.45

Fredag kl. 16.50-17.50

Söndag kl. 14.50-15.50 

Ishall:

Träningshallen Omklädningsrum: med röd eller blå markering, fråga tränare/åkare om koden. OBS!

Meddela alltid frånvaro skicka ett sms till Konståkningsskola: Annie 076-135 35 05

Ta för vana att kolla vår kalender på hemsidan https://www.kalmarkonstakning.com/ för att se så att ordinarie schema gäller, då ishallen ibland är bokad för andra evenemang och annan ny information.

Avgifter:

Terminsavgift: 1 ggr/v 1400kr 2-3 ggr/v 1600kr 

Medlemsavgift: 200 kr/säsong

Familjemedlemskap: 500 kr/säsong

I terminsavgifterna ingår isträningen samt eftersäsongsträning. Avgifterna kommer att skickas ut via faktura i slutet av augusti/januari.

Eftersäsong ca v. 17-24. Off-ice + fys ca 1 pass/v)

Utrustning:

För nybörjare är hjälm obligatoriskt! Bra skridskor gör det lättare att komma igång med sin konståkning. Skridskorna man köper i vanliga sportaffärer är oftast instabila och har en sämre skena vilket gör det svårare att åka. Vi ser helst att ni åker på konståkningsskridskor. Klubben har bra skridskor för uthyrning. Vill ni köpa nya/begagnade skridskor så hjälper Annie till. Är ni fundersamma kring skridskor, kontakta, This is a mailto link

För mer info eller frågor kontakta:
This is a mailto link

Uppdaterad: 13 SEP 2018 13:43 Skribent: DL

Jamlik_ishall_logo

Ett projekt finansierat med stöd från Allmänna Arvsfonden. Läs mer.

 

 sponsorhuset

Stöd Kalmar KK - Gå genom Sponsorhuset när du handlar på nätet. Läs mer.

att vara konståkningsförälder

SKFs Uppförandekod

 

 

 

Postadress:
Kalmar KK - Konståkning
Eva Sander, Krafslösavägen 12A
39590 Kalmar

Besöksadress:
Ishall, Smålandsgatan 23
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0707544989
E-post: This is a mailto link

Se all info