Hoppa till sidans innehåll

Skridskor - hyra, köpa, slipa & vårda


Hyrskridskor

Bra skridskor gör det lättare att komma i gång med sin konståkning. Skridskorna man köper i vanliga sportaffärer är oftast instabila och har en sämre skena vilket gör det svårare att åka helt enkelt. Klubben har bra skridskor för uthyrning. Vill ni köpa nya/begagnade skridskor så kan vi hjälpa till.Köp inte skidskor på egen hand rådfråga alltid innan.  Är ni fundersamma kring skridskor, hör gärna av er till  This is a mailto link

Slipning av skridskor

Vi slipar endast ”riktiga” konståkningsskridskor som är köpta/hyrda hos oss eller köpta från specialbutik. Skridskor från sportaffärer som tex stadium och intersport slipas i sportaffären.

Slipning av skridskor 1:a helgen i varje månad.

Ställ skridskorna i skridskoförrådet i den vita backen. Tag en lapp från anslagstavlan och fyll i den och lägg den i en av skridskorna. Slipade skridskor ställs tillbaka på samma plats. 

OBS! tänk på att inte åka på plast is eller ute is med era "riktiga” konståkningsskridskor. Då blir de oslipade.

Kontakta This is a mailto link 

Skridskovård

Något som är ett måste för att skydda sina skridskor är skridskoskydd! Ett tips är att lära barnen att man aldrig går av isen utan hårda skridskoskydd. När träningen är färdig torkar man av sina skenor med en mjuk trasa och sätter på ett par mjuka skenöverdrag. De hårda skridskoskydden har man aldrig på för jämnan, då rostar skenan och skridskon förstörs. Är man i behov av skridskoskydd och dylikt finns sådant till försäljning i förrådet vid träningshallen.

Uppdaterad: 14 JUL 2018 09:40 Skribent: ES

Jamlik_ishall_logo

Ett projekt finansierat med stöd från Allmänna Arvsfonden. Läs mer.

 

 sponsorhuset

Stöd Kalmar KK - Gå genom Sponsorhuset när du handlar på nätet. Läs mer.

att vara konståkningsförälder

SKFs Uppförandekod

 

 

 

Postadress:
Kalmar KK - Konståkning
Eva Sander, Krafslösavägen 12A
39590 Kalmar

Besöksadress:
Ishall, Smålandsgatan 23
39234 Kalmar

Kontakt:
Tel: 0707544989
E-post: info@kalmarkonstakni...

Se all info